2016 yılına fit girin

Yılbaşı gecesi hazırlanan sofraların genellikle kalori anlamında zengin sofralar olduğunu söyleyen Diyetisyen Olgu Azizoğlu, yeni yıla sağlıklı bir sofrayla da girmenin mümkün olduğunu kaydetti. Yılbaşına özel olarak hazırlanan menülerde yemeklerin porsiyonlarına ve pişirme şekillerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Azizoğlu, katı yağlar yerine zeytinyağı kullanmanın daha sağlıklı olacağını söyledi.

Yılbaşı gecesine dikkat

Başlangıçları mezelerle geçiştirmenin daha sağlıklı ve doyurucu olacağına dikkati çeken Olgu Azizoğlu, kuruyemiş ve çerezlerin tüketiminde de aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizerek, alkol tüketiminin ise 1-2 kadeh şaraptan öteyi geçmemesi konusunda uyarıyor.

Diyetisyen Olgu Azizoğlu, yılbaşı gecesi nefsine hakim olamayanlar için yılbaşı sonrası uygulanmak üzere 3 günlük bir detoks menüsü önerisinde bulundu.

3 günlük detoks menü:

Sabah:

Yulaf

Lor peyniri

Süt

Ara öğün:

Suda bekletilen kırmızı ve yeşil sebzelerin suyu

Yulaflı yoğurt

Kuru meyve

Öğle:

Brokoli, kereviz ve balkabağından oluşan çorba

Havuç ve mor lahanadan oluşan salata

Ara Öğün:

Suda bekletilen kırmızı ve yeşil sebzelerin suyu

Yulaflı yoğurt

Kuru meyve

Akşam:

60 gramı geçmeyecek kırmızı et

(Bu menü 3 gün boyunca uygulanacak)

KAYNAK : http://www.kadinvekadin.net/2016_yilina_fit_girin.html

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.